Tilbage til blog oversigten
fredag 14. juli 2023 kl. 21:00
God sommer
God sommer

Kære alle,

 

Nu, hvor sommeren for alvor er over os, tager vi et øjeblik til at reflektere over vores forårssæson og ser frem mod det, der venter os på den anden side af ferien.

 

Informationsplatform

Vi er i øjeblikket midt i en spændende fornyelsesproces, der blandt andet omfatter vores hjemmeside. Med det nye, stærke og optimerede format, der lanceres efter sommerferien, er vores ambition at forbedre jeres oplevelse og gøre det nemmere at følge med i klubbens aktiviteter og nyheder.

Vores roere spiller en central rolle i transformationen omkring den generelle informationsplatform.

Evaluering, er en naturlig del af processen, ligesom bl.a. roernes feedback og erfaringer vil være en integreret del af den næste fase efter sommerferien.

 

Den tætte inddragelse er essentiel for at sikre, at vores fornyelsesindsats rammer lige i hjertet af klubbens udvikling, styrke og fællesskab.

 

Velkommen til Idrætsefterskolen Lægårdens Nye Roere

En særlig invitation er blevet sendt til de kommende roere fra Lægården og deres forældre, med mulighed for at kombinere deres skoleopstart i august med et besøg i klubben ifm. Årgangsmesterskaberne, der afholdes i samme weekend som skolen starter; d.12-13. august.

Vi ser det som en oplagt mulighed for at byde dem velkommen i vores klub. En mulighed for at skabe dialog og sætte fokus på at byde de unge roere og deres forældre indenfor som en del af klubbens liv og engagerede fællesskab.

Vores mål er at skabe et miljø, hvor både roere og deres familier føler sig hjemme og værdsat.

 

Fremtidig træner struktur

Indtil nu har vi haft en enkelt lønnet træner. Vi introducerer nu en ny model for Holstebro roklub:          

Roere vil blive indplaceret i tre kategorier, hver gruppe med en dedikeret træner:

1. OPSTART: Skoleroere og roere under U17 (1 træner)

2. UDVIKLING: U17-19 (1 træner)

3. ELITE: U19/U23 (1 træner/supervisor)

 

Vi har endnu ikke endeligt bekræftet trænerne for alle grupper, men vi er i løbende dialog med aktuelle kandidater.

Kaproningsafdeling såvel som bestyrelsen er fuldt ud engageret i denne model og forventer, at den vil blive implementeret hurtigst muligt efter sommerferien.

Forårets Regattaer

Holstebro roklub har gjort sig bemærket på både indenlandsk og internationalt niveau, hvor der er høstet mange sejre og fremragende resultater i løbet af foråret.

Dette omfatter bl.a. toppræstationer i Ratzeburg, hvor Kaare Mortensen og Magnus Valbirk triumferede med guld i senior M2-. Karen opnåede, sammen med Nanna Virgild (DSR), guld i senior W2- ligesom Patrick Klestrup og Simon Mikkelsen brillerede med en guldmedalje i U23 M2-. 

Sidst men absolut ikke mindst roede U23 M4-, bestående af Casper Lindballe, Christian Søndergaard, Elias Ellehammer (BR) og Tobias Kramer, sig til en stærk sølvmedalje.

Med dette blev både de 4 og Patrick og Simon udvalgt til at repræsentere os ved U23 VM i Plovdiv, Bulgarien. Stort tillykke!

 

Afholdte og kommende mesterskaber

De Nordiske mesterskaber blev i år afholdt i Stockholm og det med deltagelse af ikke mindre end 12 Holstebro roere fordelt på 3 mandskaber.

Ved disse mesterskaber blev det til en flot sølvmedalje til den danske JW4X med Holstebros Anna Kramer Bosnes, Sarah Gilberg, Ella Hjortkær Nørgaard og Marie Kleist fra Silkeborg.  

Derudover en bronzemedalje til JM4X hvor Holstebros Laurits Hammond Hjorth roede sammen med 3 roere fra hhv KR, Sorø og Roskilde.

Endelig må vi ikke glemme guldet til JM8.

Otteren der bestod af William Lemming, Noah Baltser Lyngaard, Simon Starklint, Bjarke Ølgaard, Jacob Iversen, Andreas Bork og Kasper Søndergaard, flot assisteret af Esben fra Roskilde, blev roet sikkert i mål godt hjulpet på vej af Cox Mille Hagestens dedikerede og ihærdige indsats.

 

Vel Roet!

 

 

Blandt de forestående mesterskaber, hvor holdene allerede er udtaget, ser vi med stor forventning frem til U23 VM. Her skal vores M4- som nævnt ovenfor stille op.

Desværre står situationen anderledes til for vores M2-, der må blive hjemme på grund af fortsatte skadesproblemer. Det er dybt beklageligt, og vi kan kun forestille os skuffelsen for roerne i M2-.

Vi føler med jer og både håber og tror på, at I kommer stærkt tilbage.

 

Derudover vil vi fremhæve den flotte udtagelse af JW4X’eren med Anna, Sarah, Ella og Marie, der skal repræsentere Danmark til Coupe de la Jeunesse i Amsterdam.

Endelig kan vi ikke undgå at nævne Senior VM, som repræsenterer den første af to muligheder for kvalificering til OL.

 

Holdsammensætningen har været en proces vi har fulgt tæt og tidligere denne uge offentliggjordes udtagelsen til holdet i Danmarks M4- til senior VM i Serbien.

På båden sidder ikke mindre end 3 Holstebro roere; Magnus Valbirk, Kaare Mortensen og Christian Søndergaard sammen med Bastian Secher fra Roskilde.

 

Vi er med jer alle og hepper hele vejen.

 

Going West

Det er ikke uden stolthed, at vi også følger Stine Højager Nielsen, der lige nu kan tælle dage til et nyt eventyr begynder. Stine tager turen over Atlanten for fra august at kombinere sin passion for roning med studier ved Yale University. Dette vidner ikke bare om Stines enorme talent som roer, men også hendes stærke personlige kvaliteter, som vi har haft den ære af at have som en del af vores fællesskab i Holstebro Roklub gennem mange år.

 

Derudover er Tobias Bork Kristensen for øjeblikket hjemme på sommerferie; hans eventyr er også kun lige begyndt. 

I januar 2023 rejste Tobias til Californien for at ro og studere på det prestigefyldte eliteuniversitet Berkeley.

Tobias har allerede bevist at han er en roer at holde øje med, ved sammen med sit hold at vinde det eftertragtede Grand Kennedy Challenger Cup.  Vi er stolte af Tobias' præstationer og hans vilje til at skubbe sine egne grænser.

 

Vi glæder os til at følge både Stine og Tobias på deres videre færd i USA. Vi er sikre på at de begge med deres personlige og sportslige præstationer vil være en fortsat inspiration for vores klub.

Stærkt gået, vi ønsker held og lykke til jer begge med de næste kapitler i jeres eventyr!

 

Byggeriet af det nye Søsportens Center

Vi er utrolig begejstrede for, at vi nu er rigtig godt i gang med at realisere visionen for et nyt og moderne Søsportens Center. Byggeriet forløber planmæssigt, og vi ser virkelig frem til at kunne åbne dørene til helt opdaterede faciliteter.

Helt konkret bliver betonelementer til parterreplan (træningsrum og omklædning) leveret og monteret i uge 34-36 og derefter begynder opbygningen af stueplan.

 

Tøv endelig ikke med at besøge klubben og følg forandringerne på nærmeste hold.

 

Bestyrelsen

Endelig er vi glade for at byde vores formand, Daniel, velkommen tilbage efter fravær i foråret. Vi glæder os til sammen for alvor at tage hul på det kapitel i vores klub, hvor vi sammen vil arbejde på at udforske og forstå vores interne dynamik og rollefordeling, noget bestyrelsen bl.a. har brugt foråret på at arbejde henimod.

Der er ingen tvivl om at vi med den kommende færdiggørelse af Søsportens Center, står overfor en spændende ny virkelighed, hvor vi vil opleve ikke blot en markant udvidelse og modernisering af vores faciliteter men også af klubbens muligheder og rækkevidde.

 

Det er derfor med både ro og entusiasme, at vi kan fortsætte vores arbejde på at skabe et robust fundament for klubbens fremtidige succes.

 

 

Tak og God Sommer

Foråret har været en spændende tid med mange flotte resultater og sejre, personlig udvikling, samt fornyede forbindelser indenfor vores fællesskab. Vi ser frem til en lige så begivenhedsrig sæson hen over sensommeren. Udover endnu flere spændende projekter i horisonten, glæder vi os som altid til Årgangsmesterskaberne på hjemmebane. Har man lyst til at hjælpe til ved netop årgangsmesterskaberne, hænger der som altid sedler i klubben, hvor man kan skrive sig på til forskellige opgaver.

 

 

Derudover ser vi med spænding frem til en stribe klassikere på vandet; Baltic Cup i Hamborg, EM for U23 i Krefeld-Tyskland, VM for Seniorer i Serbien, DM for U19 og Senior roere og ikke mindst Testregatta på Bagsværd

 

Med stor Tak for jeres fortsatte engagement og støtte, ønsker vi jer alle en dejlig sommer.

 

Med venlig hilsen,

Bestyrelsen Holstebro Roklub

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder

På denne side kan du følge med i diverse nyheder i Holstebro Roklub.
Her vil der blive opdateret om resultater, træningslejr og diverse events.